Вход

Доклад за курса по Функционална ендоскопска хирургия на синусите с проф. Рейнер Вебер, Франкфурт на Майн, 7 март 2019 г.

Пиша този доклад, за да изразя накратко моето удовлетворение от курса по Функционална ендоскопска хирургия на синусите, воден от проф. Рейнер Вебер през месец март тази година. През февруари т.г. бях награден с този курс от проф. Диляна Вичева, президент на Българското ринологично сдружение.

Проф. Вебер не само че ни прие топло в болницата, но имаше и търпение и желание да ни обясни напълно всички диагностични и хирургически подробности за носните заболявания, които се лекуват ендоскопски. Запозна ни с четири различни клинични случая, обсъдихме ги детайлно и проследихме техните хирургически решения в реално време, като всяка операция беше обяснена напълно, стъпка по стъпка.

В заключение, като УНГ-специализант, който е в началото на своята кариера, този курс беше изключително ценен за мен, тъй като имах възможността да видя и разбера в детайли техниките, които ендоскопската хирургия притежава в лечението на назалната патология.

д-р Калоян Чилингиров, специализант по оториноларингология в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, София