Вход

 

Отологията, ринологията, ларингологията и хирургията на глава и шия са не само свързани помежду си в тази специалност, но също така са свързани и с други области като инфекциозните заболявания, генетиката, комуникацията, прехода от детството към зряла възраст, както и технологичния напредък. Тази концепция е в основата на темата на предстоящия конгрес, а именно „Трансфери, мостове и граници в педиатричната оториноларингология”.

Европейската асоциация по Детска оториноларингология (ESPO) има за цел да насърчава качеството на грижите за деца с оториноларингологични нарушения в Европа и участва в научни, образователни и благотворителни дейности. Провежданият на всеки две години Конгрес на ESPO е най-голямата педиатрична оториноларингологична среща в света, която се провежда в Европа на всеки две години с участието на лектори и делегати от цял свят.

Следващата среща на ESPO ще се проведе в Марсилия в дните от 25 до 28 май 2020 г. в престижния център „Palais du Pharo“, построен през 1859 г. като имперска резиденция. В периода 1904 и 1975 г. бе преустроен като медицинско училище, а днес е съвременен конгресен център.

Университетът Aix в Марсилия, Медицинският факултет на Марсилия и неговата Клиника по Детска Оториноларингология ще бъдат домакини на този форум. Към настоящия момент екипът на тази Клиника се състои от шест практикуващи лекари на пълен работен ден, двама консултиращи специалисти и 4 специализанти.

Организацията на тази среща се извършва в сътрудничеството на Клиниката с най-значимите УНГ и педиатрични дружества във Франция – AFOP (Френската асоциация на Детската Оториноларингология), SFORL (Френското дружество по Оториноларингология), Collège Français d’ORL et de Chirurgie Cervico-Faciale (Френската академия по УНГ и Хирургия на глава и шия), SFP (Френското педиатрично дружество).

За повече информация: https://www.espo-2021.org/