Вход

Правец става домакин на Втората Педиатрична оториноларингологична конференция

Водещи родни и чуждестранни оториноларинголози ще разискват новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст
На 15 и 16 февруари гр. Правец ще бъде домакин на Втората Педиатрична оториноларингологична конференция. Събитието, което е с международно участие, е организирано от Българското сдружение по детска оториноларингология, под егидата на Европейското сдружение по детска оториноларингология.
Конференцията ще събере на едно място водещи български и чуждестранни оториноларинголози, работещи с деца; педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Всички те ще споделят своя клиничен опит, както и новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст.
Прочети целия текст тук: www.medicalnews.bg


Обсъждат смъртните случаи при ваденето на сливици на деца

Смъртните случаи при ваденето на сливица на деца ще бъде един от основните въпроси, които ще се обсъждат на педиатричната УНГ конференция в Правец през следващата седмица. Това съобщи проф. д-р Диляна Вичева, председател на Българското сдружение по детска оториноларингология.
Една от най-често извършваните операции в детската възраст е тонзилектомията и затова по нея ще има клиничен дебат. На пръв поглед тя изглежда безобидна, но това на практика изобщо не е така. Без да се говори за лекарски грешки. Ще се разгледа немският опит с 5 смъртни клинични случая след изваждане на сливиците.
Прочети целия текст тук: www.marica.bg


Проф. Диляна Вичева: Антибиотичното лечение при риносинуит невинаги е адекватното

– Проф. Вичева, хремата е сред проблемите, които са актуални целогодишно и често я подценяваме. Какви усложнения могат да настъпят, ако тя не бъде овладяна навреме?
Почти всички прояви на остра хрема се развиват по време на вирусна инфекция. Пациентите търсят помощ при специалист най-вече заради носната обструкция (запушен нос), но масова практика е да се самолекуват с локални деконгестанти (капки и спрейове за нос със съдосвиващ ефект). Те осигуряват донякъде отбъбване на носната лигавица, но понякога при прекалено дълга употреба или предозиране могат да причинят обратен ефект и да се развие т. нар. „медикаментозен ринит”. Често обаче първоначалното възпаление на горните дихателни пътища обхваща носната лигавица, а впоследствие и синусите. Тогава вече говорим за остри и хронични риносинуити. Те са сериозен здравен проблем, чиято честота нараства от 2% до 16%, успоредно с тази на алергичните хреми. Проблемът е много често срещан в детска възраст заради неадекватно лекувани продължителни хреми, други анатомични особености при децата, както и поради все още незрелия им имунитет.
Прочети целия текст тук: www.puls.bg


Синусният микробиом при дисбиозата на риносинуитите (ВИДЕО)

На 15 и 16 февруари гр. Правец бе домакин на Втората педиатрична оториноларингологична конференция. Събитието бе организирано от Българското сдружение по детска оториноларингология, под егидата на Европейското сдружение по детска оториноларингология. В рамките на конференцията, участниците имаха възможност да посетят лекции на национални и международни специалисти.
По време на симпозиума на платинения спонсор, Алпен Фарма, председателят на организационния комитет, проф. д-р Диляна Вичева, и педиатърът, доц. д-р Миглена Георгиева, изнесоха лекция на тема: „Синусният микробиом при дисбиозата на риносинуитите – алтернативно лечение“. Те представиха изцяло нова и много актуална концепция, като засегнаха проучвания, свързани със синусния микробиом, реализирани в клинични центрове в Европа, Австралия и Америка.
Вижте видео презентациите тук: www.medicalnews.bg


Проф. Йохан Уиндфур: Посланието ми към българските колеги е да използват хирургичните инструменти с голямо внимание

Част от специалните гости по време на Втората педиатрична оториноларингологична конференция (15-16 февруари) в гр. Правец, бяха проф. д-р Джон Ръсел и проф. д-р Йохан Уиндфур. Той изнесе две ключови презентации по време на конференцията „Среден отит в детската възраст – насоки“ и „Ларингомалация – актуализация“. Проф. Уиндфур, УНГ специалист в Мьонхенгладбах, Германия, засегна темата „Идеи за избягване на опустошителни резултати след операция на тонзилите“.
Прочети целия текст тук: www.medicalnews.bg


Проф. Ваня Недкова: Възможностите за специализация в България, са много по-добри, отколкото в другите страни

В рамките на проведената Втора педиатрична оториноларингологична конференция в гр. Правец, проф. д-р Ваня Недкова се съгласи да даде специално интервю за читателите на Medical News. Тя е началник клиника по детски болести в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен и има придобити специалности “Детски болести”, “Медицинска генетика” и “Детска гастроентерология”.
Прочети целия текст тук: www.medicalnews.bg


Проф. Джон Ръсел: Консултирайте се с колеги-специалисти при лечение на тежка форма на ларингомалация

Част от специалните гости по време на Втората педиатрична оториноларингологична конференция (15-16 февруари) в гр. Правец, бяха проф. д-р Джон Ръсел и проф. д-р Йохан Уиндфур. Проф. Ръсел е член на Управителния съвет на Европейското сдружение по детска оториноларингология, новатор и виден УНГ лекар от Ирландия.
Той изнесе две ключови презентации по време на конференцията „Среден отит в детската възраст – насоки“ и „Ларингомалация – актуализация“. Проф. Уиндфур, УНГ специалист в Мьонхенгладбах, Германия, засегна темата „Идеи за избягване на опустошителни резултати след операция на тонзилите“.
Прочети целия текст тук: www.medicalnews.bg


Проф.Трилия: Пожелавам на колегите в България да имат възможност да пътуват и черпят от чуждия опит

Френският специалист бе гост на Втората педиатрична оториноларингологична конференция.
Събитието, което се проведе на 15 и 16 февруари в гр. Правец, събра на едно място водещи български и чуждестранни оториноларинголози, работещи с деца; педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Всички те споделиха своя клиничен опит, както и новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст.
Прочети целия текст тук: www.medicalnews.bg


Пробиотици срещу хрема и синузит при малки деца

При остри вирусни инфекции в носа и гърлото давайте пробиотици през устата. Това ще стимулира имунитета и подпомогне оздравителния процес, съветва доц. Миглена Георгиева (на снимката горе), педиатър и гастроентеролог. Тя обясни каква е връзката между горните дихателни пътища и стомашно чревния тракт по време на Втората конференция по детска оториноларингология (Правец от 15 до 17 февруари 2019 г.).
Прочети целия текст тук: www.bolenzdrav.com


Интраназален микробиом и лечение на хронични риносинуити

Лечението на хроничните риносинуити в детската възраст е истинско предизвикателство, а съвременните тенденции са да се търсят все по-щадящи подходи, които не увреждат трайно специфичния микробиом. Това бе акцент в презентацията на проф. Диляна Вичева и доц. Миглена Георгиева по време на Втората педиатрична оториноларингологична конференция, която се проведе в Правец на 15-17 февруари 2019 г.
Кога се получава дисбаланс на респираторния микробиом
Бактериите са част от нормалната носна лигавица. Хората обменят по 37 млн. бактерии на час, когато говорят помежду си. При нормална носна лигавица със запазена анатомична структура това не създава проблеми. При хроничен риносинуит обаче се получава дисбаланс на респираторния микробиом, каза проф. Диляна Вичева, председател на Българското сдружение по детска оториноларингология.
Прочети целия текст тук: www.credoweb.bg


Втора педиатрична оторинологична конференция

Форумът се проведе в Правец на 15-17 февруари 2019 година.
За втори път срещата събра детски оториноларинголози, педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Идеята на организаторите от Българското сдружение по детска оториноларингология бе да направят мултидисциплинарна среща с международно участие, която да бъде изцяло ориентирана към клиничната УНГ практика. Конференцията се проведе под егидата на Европейското дружество по детска оториноларингология.
Във фокуса на специалистите бяха основни теми като детска отология, обща детска оториноларингология, вродени УНГ малформации, обструктивна сънна апнея, трудни дихателни пътища в детска възраст.
Прочети целия текст тук: www.zdravennavigator.bg

РЕГИСТРАЦИЯ

Събота, 16 февруари 2019 г. 08:00 – 12:00
Петък, 15 февруари 2019 г. 14:00 – 18:30

 

РЕГИСТРАЦИОННИ ТАКСИ:

​​Ранна
от 1 октомври 2018 г.  до 31 декември 2018 г.
Късна/на Място
от 1 януари 2019 г.  до 15 февруари 2019 г.

*В зависимост от избрания пакет късната такса след 31.12.2018 г. ще бъде завишена с 20 %.

Регистрацията на всички участници включва:

 • Бадж с името на участника;
 • Достъп до научните сесии;
 • Достъп до изложбената площ;
 • Конферентни печатни материали;
 • Покана за вечеря;
 • Кафе-паузи;
 • Обяд.

 

РЕГИСТРАЦИОННА ТАКСА

 1. Регистрационна такса на стойност 540 лв.  включва: бадж с името на участника, достъп до конферентната зала, изложбената площ, две нощувки при единично настаняване, закуски, кафе-паузи, обяд, вечеря на блок маса, гала-вечеря и конферентни материали.
 2. Регистрационна такса на стойност 468 лв. включва: бадж с името на участника, достъп до конферентната зала, изложбената площ, две нощувки при двойно настаняване, закуски, кафе-паузи, обяд, вечеря на блок маса, гала-вечеря и конферентни материали.
 3. Регистрационна такса на стойност 336 лв. включва: бадж с името на участника,, достъп до конферентната зала, изложбената площ, една нощувка при единично настаняване, закуски, кафе-паузи, обяд, вечеря на блок маса, гала-вечеря и конферентни материали.
 4. Регистрационна такса на стойност 300 лв. включва: бадж с името на участника,  достъп до конферентната зала, изложбената площ, една нощувка при двойно настаняване, закуски, кафе-паузи, обяд, вечеря на блок маса, гала-вечеря и конферентни материали.
 5. Регистрационна такса на стойност 180 лв. включва: бадж с името на участника, достъп до конферентната зала, изложбената площ, без нощувка, кафе-паузи, обяд, гала-вечеря и конферентни материали.
 6. Регистрационна такса за специализанти на стойност 120 лв. включва: бадж с името на участника, достъп до конферентната зала, изложбената площ, без нощувка, кафе-паузи, обяд, гала-вечеря и конферентни материали.
  ** Специализант – Необходимо е да представи документ, подписан  и подпечатан от неговия ръководител по време на своята регистрацията в сайта или  място.

  Цена за нощувка при единично настаняване – 118.00 лв.
  Цена за нощувка  за един  човек при двойно настаняване – 86.00 лв.
  Цена за възрастен за една нощувка за трето легло в стая – 60.00 лв.
  Дете до 6 г. се настаняване безплатно.
  Дете от 6 до 12 г. заплаща 35 лв. / нощувка на база ВВ 
 7. Регистрационна такса за студенти на стойност 100 лв. включва: бадж с името на участника, достъп до конферентната зала, изложбената площ, без нощувка, кафе-паузи, обяд, гала-вечеря и конферентни материали.
  * Студент – Необходимо е да представи студентска книжки по време на своята регистрацията в сайта или  място.
  Цена за нощувка при единично настаняване – 118.00 лв.
  Цена за нощувка  за един  човек при двойно настаняване – 86.00 лв.
  Цена за възрастен за една нощувка за трето легло в стая  – 60.00 лв.
  Дете до 6 г. се настаняване безплатно.
  Дете от 6 до 12 г. заплаща 35 лв. / нощувка на база ВВ 

Моля, имайте предвид, че всички цени за нощувки включват закуска, туристическа такса и начислен ДДС.

Регистрационната такса за участие се заплаща в седем дневен срок от датата на регистрацията в сайта по сметката на БСДО.


Българско Сдружение по Детска Оториноларингология

ДСК банк

BIC: STSABGSF

IBAN: BG80STSA93000024586307


При самостоятелно плащане от страна на делегата заплатената такса по банков път се удостоверява с представяне на място на документ за превод (платежно нареждане).

Банковите такси са отговорност на участника в научната среща и трябва да бъдат платени от делегати (такса регистрация и/или хотелско настаняване).

Регистрацията ще бъде валидна след получаване на плащането в пълен размер по сметката на Българско Сдружение по Детска Оториноларингология в съответствие с крайните срокове посочени по-горе.

При направена регистрация в сайта на Българското Сдружение по Детска Оториноларингология и платена такса ще бъде изпратен имейл, потвърждаващ Вашето участие.

Неизплатени суми ще бъдат изисквани от участниците на място по време на регистрацията.

 

За запитване и информация:

Станислава Бъчварова

„Конгрес Консулт“ ЕООД

Телефон: 0885 53 94 71 и 0886 61 45 89

info.congressconsult@gmail.com